26-08-10

12 dagen ... 2 weekends ...

Licht en donker, vallen en opstaan, dag en nacht, aan alles een begin en een einde. En zo komt ook de eindstreep van de koningsroute in zicht.  We kregen heel wat reacties, zowel positieve als iets minder positieve, maar verschil, daar kan je niet omheen, dat is er en dat moet er zijn (anders zou het maar saai worden en zou iedereen met dezelfde vrouw willen trouwen … )!

 

In het veld kregen we vaak te horen dat we het té moeilijk maakten. Dat het heel wat energie vergde om voor enkele foto’s opnieuw het hele traject af te leggen. Voor ervaren rotten, zoals voor Jos en Filip (organisatoren van de ronde van China te Averbode, blog: http://blog.seniorennet.be/rondevanchina/ ), is het dan misschien wel net iets te gemakkelijk? Toen ze verleden week voor de eerste keer de koningsroute reden, brachten ze haast alles, op 4 foto’s na thuis! De moeilijkheidsgraad, het blijft een wikken en wegen. In ieder geval,  het was een bewuste keuze om het niet al te gemakkelijk te maken, de echte uitdaging is natuurlijk om alles te vinden en de vragen goed te beantwoorden (en ze dus ook erg goed te lezen). We weten echter dat niet iedereen deze gedrevenheid heeft en niet iedereen de koningsroute fietst met de idee om alles foto’s  te vinden.  Daarom ook dat we leuke prijsjes voorzien, voor elke veelvoud van 10 in de eindrangschikking. Vergeet dus zeker niet om uw antwoordblad binnen te brengen!

 

Even wat over schiftingsvraag B;  het antwoord hierop  is geen wetenschap en blijft een gok.  Toen we met het uitstippelen van de route van start gingen, hadden we helemaal geen idee hoe we de route zouden noemen. Heel wat zaken passeerden de revue tijdens onze zoektocht naar een in onze ogen toepasselijke naam. Uiteindelijk werd ze tot koningsroute omgedoopt. Bij ex aequo kunnen de schiftingsvragen A en B samen 3 bonuspunten opleveren. En als dit geen uitsluitsel brengt, zal de schatting ‘gemiddelde leeftijd’ de knoop doorhakken.

07:31 Gepost door Silvia | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.